ARENDAL: En 22 år gammel mann er i Aust-Agder tingrett dømt til fengsel i 24 dager etter at han ble målt til en hastighet på 176 kilometer i timen på E 18 i september.

Mannen, som er bosatt i Rogaland, må også være uten førerkortet i 2,5 år.

Dømt tidligere

Akkurat det er i ferd med å bli en vane for den unge rogalendingen. Han hadde fått førerkortet tilbake bare halvannen måned tidligere da han ble stoppet i 100-sonen på E 18 i Grimstad.

Da hadde han vært fotgjenger i 18 måneder etter å ha blitt dømt for å kjøre i 163 km/t i en 90-sone.

Også som 18-åring ble han tatt for råkjøring. Da fikk han 8000 kroner i bot

Snittmålt i seks kilometer

Rogalendingen var på vei fra Oslo til Stavanger med to kamerater i sin Audi A5 da han suste forbi Utrykningspolitiet (UP) ved avkjøringen til Omre.

Politiet la seg på hjul og snittmålte 22-åringen over en strekning på 6,6 kilometer.

– Det er jo villmannskjøring. Man har ikke hodet med seg, kommenterte UP-leder Øystein Krogstad etter hendelsen, som skjedde om kvelden søndag 25. september.

Politimannen som foretok målingen forklarte i Aust-Agder tingrett at han måtte opp i mer enn 200 km/t for å ta igjen Audien.

– Det er sjelden vi har saker med så høye hastigheter, sier aktor og politiadvokat Julie Møller Digre til Fædrelandsvennen.

Aust-Agder tingrett dømte mannen til 24 dagers fengsel, samt at 22-åringen mister førerkortet i 30 måneder og må betale 3000 kroner i saksomkostninger. Foto: Arkivfoto

– Brukte cruisekontroll

I retten nektet 22-åringen for å ha kjørt fortere enn fartsgrensen, og sa at han brukte cruisekontroll som var innstilt på 100 km/t.

Opptak fra videokameraet i politibilen ble lagt fram, og tiltaltes påstand ble kontant avfeid.

«Videoopptaket gir ikke grunnlag for noe tvil», heter det i dommen.

Aktor fornøyd

Det er foreløpig uklart om 22-åringen vil anke dommen.

Aktor Julie Møller Digre er fornøyd med at retten ikke fulgte hennes påstand om at mannen skulle miste førerkortet i 24 måneder.

– I utgangspunktet sa jeg 24 måneder, men de ville ha mer. Det er fint å få en slik tilbakemelding, sier Digre.