FARSUND: Skipet, med elleve mann om bord, var på vei fra Szczecin i Polen til Elnesvågen i Fræna i Møre og Romsdal da det fikk motorstopp vest for Lista, vel to nautiske mil fra land.

Et forsøk på å reparere motoren mislyktes, og Hovedredningssentralen ble varslet.

Det var klokken kvart over ti onsdag formiddag Hovedredningssentralen fikk beskjed om at skipets maskin hadde havarert. Redningsskøyta "Ægir " fra Kristiansand lå i Farsunds-bassenget da, og hadde bare 30 minutters ferd til havaristen.

— Nå har vi kontroll. Havaristen er under slep, og det er ikke stor drift i sjøen, sier Tor Hugo Johansen fra redningsskøyta til Fædrelandsvennens nettavis.

Skipet går i ballast, det vil si at det ikke er kjemikalier om bord. Ingen personer er skadet, det er kun snakk om et rent motorhavari. Det er ikke fare for forurensning.

Også redningsskøyta "RS2" fra Mandal har rykket ut og er med på bergingsaksjonen. Sammen med "Ægir" skal den slepe havaristen inn til Farsund, hvor den skal legges ved dypvannskaien.

— Vi vet ikke når skipet legges til kai, først må det avtales bergingslønn og forsikringsmessige forhold mellom rederi og havnemyndighetene,sier redningsleder Ola Vaage ved Hovedredningssentralen.

Det er 11 personer om bord i skipet, som eies av Utkilen rederi i Bergen