Den amerikanske 26-åringen tok ledelsen to runder før slutt i det 200 runder lange løpet på Motegi-banen i Japan, og seiret 5,859 sekunder foran brasilianske Helio Castroneves. Scott Dixon fra New Zealand ble nummer tre.— Endelig! Dette har jeg ventet lenge på. Det var et løp som handlet om drivstoffstrategi, og laget mitt gjorde en perfekt jobb, sa Patrick som kjørte sitt 50. indycarløp.

— Jeg vet at jeg hadde samme strategi som Helio, og da jeg passerte ham kunne jeg nesten ikke tro mine egne øyne. Det er fantastisk.

Patrick leverte en oppsiktsvekkende debutsesong i 2005, holdt på å vinne kvalifiseringen i Indianapolis 500 og ble første kvinne som har ledet løpet. Hun ble kåret til beste førsteårsfører og ble spådd en stor framtid, men har hatt problemer med å innfri forventningene.

Enkelte begynte å skumle om at hun var i ferd med å bli en motorsportens Anna Kournikova, en utøver som aldri vinner noe men nyter stjernestatus på grunn av sitt fordelaktige utseende. Søndag ga hun svar. (©NTB)