KRISTIANSAND: Gutten ble sendt til legevakt med ambulanse etter angrepet. Vitner har forklart at både den dømte 16-åringen og to andre mannspersoner i 20-årene hadde jaget og innhentet han, for deretter å slå og sparke løs på han. Blant annet brukte den ene av mennene en kjepp.

Episoden skjedde ved Fiskaa skole i Kristiansand. Jenta skal ha avtalt et møte med den fornærmede på forhånd. De hadde kjent hverandre siden høsten 2005. Da fornærmede kom til Fiskaa i sin egen bil, dukket de to andre mennene opp. Han hadde da forstått at de var ute etter ham og prøvde å flykte før han ble innhentet. Deretter skal alle de tre ha gått løs på han med slag og spark.

Nektet å kjenne han

Jenta har i avhør september 2006 nektet for at hun kjente gutten som ble slått, men endret i ettertid forklaring og innrømmet at hun hadde hatt kontakt med han i forbindelse med at han skaffet henne amfetamin.

Retten finner det skjerpende at 16-åringen tydeligvis hadde planlagt angrepet på gutten, da hun selv hadde avtalt et møte med han.

Grov mishandling

Av frykt for videre represalier har gutten i senere tid hevdet at han ikke husker noe fra hendelsen fordi han var ruset, men har i de tre første avhørene sagt at jenta var delaktig i mishandlingen sammen med de to andre mennene. Poltifolkene som kom til stedet etter angrepet har forklart at det ikke virket som om den skadde var påvirket av rus, og retten finner det dermed lite trolig at han kan ha lidd av hukommelsestap.

Fengselsstraffen for jenta kommer som en konsekvens av at retten ser på overfallet som svært grovt, da det både hadde karakter av mishandling og var planlagt på forhånd.