KRISTIANSAND: Søndag meldte barnehageetaten at samtlige barnehager i Kristiansand ville være stengt i dag mandag. Årsaken var at Kristiansand eiendom, som har ansvaret for sikkerheten, ikke kunne garantere at barnehagene ville ha nødutganger og rømningsveier ryddet for snø.

Men kort tid etter kom kontrameldingen om at kommunen ville åpne fem "nødbarnehager" og at folk kunne ringe kommunen på morgenen for å finne hvilke de kunne bruke. Det ble Karuss, Bamsebo, Vabua, Søm og Roligheden barnehager.

Så viser det seg altså at behovet ikke har vært særlig stort, trolig fordi det er vinterferie.

— Vi har fått ganske mange telefoner fra folk, men de fleste finner ut at de kan klare seg selv, sier rådgiver i barnehageetaten, Søren Sverdrup Lund til fvn.no.

Og dette inntrykket får fvn.no bekreftet fra flere av barnehagene.

— Folk ordner seg selv, med familie eller at en er hjemme. De pedagogiske lederne ringete i går hjem til alle våre, og møtte stor forståelse for at det var begrenset tilbud i dag, Eva H. Gjersvold, assisterende leder Karuss og Skårungen.

Karuss har i utgangspunktet plass til 38, men mandag klokken 10 var det ikke et eneste barn der.

I løpet av dagen i dag skal det avklares om resten av barnehagene kan åpne i morgen, eller om noen fortsatt må holde stengt.