KRISTIANSAND: — Det er nominasjonskomiteen i Vest-Agder Arbeiderparti som skal finne og foreslå kandidater til plassene på fylkespartiets liste ved stortingsvalget, sier Sylfest Lomheim, som er leder for Vest-Agder Arbeiderparti.Etter at han ikke nådde opp i kampen om å bli rektor ved HiA, er det ventet at han vil satse mer på politikken, og en fremskutt posisjon på Vest-Agder Aps liste ved stortingsvalget. Men han har bestemt seg for ikke å proklamere noe utad - iallfall ikke på dette tidspunkt.Sylfest Lomheim henviser til at det er nominasjonskomiteen som skal styre hele prosessen, fram til ferdig valgliste. Komiteen får inn forslag fra partilag og foreninger, og kan selv spore opp aktuelle navn.Grete Faremo

Prosessen kulminerer utpå høsten, ved at komiteen legger fram sitt endelige forslag på nominasjonsmøtet, som bestemmer hvem som skal stå på listen og i hvilken rekkefølge.- Jeg er selvfølgelig kjent med at andre har gått offentlig ut og meddelt at de ønsker plassering høyt oppe på listen. Det er i og for seg greit, men jeg har bestemt meg for ikke å følge den oppskriften, sier Lomheim.- Rolf Terje Klungland har tatt til orde for at Vest-Agder Ap bør foreslå Grete Faremo som kandidat til vervet som leder i Arbeiderpartiet på landsmøtet til høsten. Hvordan ser du på det?- Har registrert dette i avisen, sier Lomheim, som legger til at han ser på Grete Faremo som en dyktig politiker. I dette tilfellet er imidlertid hennes navn brakt opp uten at hun er forespurt på forhånd. Lomheim sier at når fylkespartiet formelt mottar dette forslaget, så vil det bli behandlet på vanlig måte.Jaglands arvtager?

— Vil Grete Faremo være en god arvtager til Thorbjørn Jagland?- Den offentlige debatten om partiledelsen i Ap, slik den har utviklet seg, vil jeg ikke kommentere, og vil heller ikke bidra i noen avisdebatt med uttalelser om navngitte personer, sier Sylfest Lomheim.Han sier at dette standpunktet valgte han å innta etter landsstyremøtet i Ap i september i fjor.- Jeg finner det mest ryddig ikke å bidra med utspill i mediene, sier han.- Tror du debatten har skadet partiet?- Den har neppe tjent partiet, og alt som ikke tjener partiet, er jeg ikke glad for, sier Sylfest Lomheim.