VENNESLA: — Det kan virke uvanlig at vi blander oss inn i en reguleringsplan og utbygging i Kristiansand, men for oss i Vennesla er adkomsten til sykehuset svært viktig. Dette er en regionalt viktig sak, sier saksbehandler Eirik Aarrestad i Vennesla kommune.

Les også:

Han minner om at venndølene og mange andre i de indre bygder vil få vesentlig kortere vei til Sørlandet sykehus Kristiansand hvis den nye broa over Eg åpnes for biltrafikk.

Politikerne i Vennesla behandler saken til uka. De kommer etter all sannsynlighet til å kreve det samme som rådmann Svein Skisland og Aarrestad ber om.

Seks år til

Broa skal bygges rundt 2022. Planleggerene i Kristiansand ønsker ikke å åpne broa for biltrafikk, men forbeholde den for gående, syklende og kollektivtrafikk. Dette for å redusere privatbilismen.

I Vennesla kommune tenker man annerledes. Rådmannen mener det er mye bedre å slippe biler over broa og redusere kollektivandelen noe, enn av trafikken nordfra skal kjøre gjennom boligfelt på Torridalsveien, over Oddernesbroa og så opp igjen til sykehuset.

Rådmann Skisland skriver i sitt råd at biler over broa vil øke støyen noe, men samtidig mener han det blir mindre støy og trafikk lenger sør på Sødalssida.

Sikkerhet

Broa skal også øke beredskapen og sikkerheten. I dag er det bare én hovedadkomst til sykehuset.