KRISTIANSAND: — Utspillet til Benestad er svært populistisk. Det er vanskelig å drive ei havn uten at man får eksos fra skip, sier Frank Salvesen , politiker for Demokratene og medlem av havnestyret i Kristiansand Havn.

Mandag skrev Fædrelandsvennen om venstrepolitikeren Petter Benestad, som kunne fortelle atto av de fem offshoreskipene i Kristiansand ikke har renseanlegg. Han mener at skipene dermed forurenser langt mer enn det som tidligere har fremkommet i avisen. Ifølge Benestad bruker skipet Seven Atlantic 7000 liter diesel i døgnet ved kai.

— Kan bli skremt bort

Frank Salvesen frykter at utspillene til Benestad kan bidra til å skremme bort offshoreskipene.

— Jeg synes det er forferdelig trist hvis rederiene synes det blir så mye negativt fokus i Kristiansand at de velger andre havner. Skipene vil ikke slippe ut mindre eksos fordi de ligger i en annen by, poengter han.

Frank Salvesen, politiker for Demokratene. Foto: Tormod Flem Vegge

— Er det ikke relevant at Benestad har fokus på forurensingen?

— Jeg synes denne debatten har gått helt ut av proporsjoner. Dette er skip som i prinsippet skal være i beredskap i løpet av 24 timer. Dermed er det ikke så enkelt å legge dem på landstrøm, og da er dieselaggregat ofte den eneste løsningen.

- Mer enn ønsket

Politikeren understreker at offshoreskipene er mer enn ønsket i Kristiansand.

— Disse båtene bidrar med millioner av kroner til regionen. Dette er kjærkomne midler når det nå er nedgangstider. Vi burde ha møtt disse skipene med blomster og konfekt, sier Salvesen.