MANDAL: Laksebyen Mandal har fått sin egen lakserett, komponert av Norgesmester i kokkekunst, Tommy Østhagen. I går ble den presentert for første gang, retten som skal få status som byens egen. Mesterkokken komponerte en rett med laks fra Mandal, sopp fra Japan og saus fra Frankrike.For hva sier du til varmrøkt laks med en liten rå kjerne i? Det hele dandert på en risotto med sjitake, en eksklusiv japansk sopp dyrket på bjørkestokker i gruver. På toppen av det hele legges spinat, og rundt helles en burre blanc-saus, ispedd pepperrot, lakserogn og gressløk.— Det er ekstra moro å presentere en slik eksklusiv rett for et nytt publikum, kommenterer Østhagen.- Ideen var min egen. Dette har kværnet i hodet i mange år, nå var det bare å få tingene på plas, smiler Per-Ivan Thomsen ved Biffen Restaurant. Samarbeidet med mesterkokken Tommy Østhagen ble en suksess på tallerkenen.- Aldri tidligere har det vært en egen mandalsrett. Nå har vi laget den, men dette skal ikke være en rett du kan kjøpe året rundt i mandal, forklarer Thomsen. Mandalslaksen skal nemlig bli et tradisjonsmåltid på restauranten en gang i året, første helgen i april. For at det skal bli virkelig sus over måltidet kommer Tommy Østhagen til Mandal denne helgen hvert eneste år fremover.