KRISTIANSAND: — Så langt vet vi at i alle fall 60-70 personer viser symptomer på smitte av diarébakterien, sier byveterinær i Kristiansand, Gjermund Bø, til Fædrelandsvennen.- Vi er avhengig av å vite om bakteriestammene som er påvist på kyllingfilet og salat samsvarer med prøver som er tatt av syke mennesker. Problemet er at bare to personer ved Statens institutt for folkehelse kan gi svar. Og begge er på ferie, påpeker Bø.Det Næringsmiddeltilsynet vet, er at samtlige tre prøver fra en lokal salatprodusent, viste forekomst av den usunne bakterien. Fram til 14. juli i år vannet produsenten salatavlingen med infisert elvevann.Stammer av Campylobacter jejuni er også påvist i to prøver av kyllingfilet.- Dårlig kjøtt og vilkårlig tilbereding av kjøttmat, innebærer alltid en risiko for diaré. Hver sommer meldes det om slike tilfeller. Men i år er antallet så høyt at vi snakker om et utbrudd, sier byveterinæren i Kristiansand.Årets smittebølge brøt ut i midten av juli. Siden har påfallende mange fått ettersommeren ødelagt av høy feber, mageonde, oppkast, kvalme og kraftig diaré, alt sammen ettervirkninger fra infisert mat.