KRISTIANSAND: -Vi går ikke til det skritt å stenge et sted hvis det ikke er grunn for det. Her var det ille, sier avdelingsleder Niels Richard Nyberg ved Næringsmiddeltilsynet i Kristiansand. — De brukte et par dager på å vaske opp og gjøre reint. Så åpnet de dørene igjen. Vi har gitt dem en frist på å få rutiner på rengjøring så vi unngår at dette skjer igjen, sier Nyberg. Også to restaurantkjøkken i Kristiansand fikk påpakning etter inspeksjonen. De overholdt ikke de strenge kravene om nedkjøling av maten. - Mat som er produsert tidligere på dagen, skal kjøles ned fra 60 til 10 grader på to timer. På et av de to stedene var temperaturen over 20 grader da vi kom. Det holder ikke. Derfor må disse to stedene endre rutinene, sier Nyberg.Han forteller at det ikke er Oslo-tilstander blant serveringssteder i Kristiansand. - Det er færre av de verste stedene, sier Nyberg. Det ble også tatt en del prøver av maten på serveringsstedene, og svar på disse er ventet på i begynnelsen av uken.Totalt 15 virksomheter i Kristiansand ble kontrollert i forrige uke. - Vi tok også prøver av sprit i kjølvannet av det som er virvlet opp blant annet i Oslo. Disse får vi ikke svar på ennå om en tid, sier Nyberg. Næringsmiddeltilsynet har intensivert tilsyn med serveringssteder i Kristiansand. De er innom hver virksomhet en gang årlig, og det er revisjon av rutiner hvert annet år. - Sammenlignet med Oslo er det bra her, sier Nyberg. I neste uke blir det nye kontroller. svein.versland@fedrelandsvennen.no