Bussen ble stoppet etter at flere bekymrede passasjerer hadde varslet politiet om vinglete kjøring. Mannen ble pågrepet på stedet og kjørt til legevakten i Kristiansand for å avlegge en blodprøve. Denne uka kom resultatet.

— Blodprøven viser at han hadde en promille på 2,3. Det ble ikke funnet spor av andre rusmidler enn alkohol, sier etterforskningsleder Leif Ole Saanum ved Lillesand lensmannskontor til Fædrelandsvennen.

Sjåføren ikke avhørt

Mannen har foreløpig ikke blitt avhørt av politiet.

— Han er gjort kjent med resultatet av blodprøven. Vi vil nå få i stand et avhør med bistand fra politiet i Oslo, sier Saanum.

Før bussen ble stoppet onsdag for to uker siden hadde sjåføren kjørt Lavprisekspressen fra Stavanger til Kristiansand. Her hadde sjåføren en halvtimes pause før han kjørte videre mot Oslo klokka 16.40. Etter at bussen forlot rutebilstasjonen i Kristiansand skal sjåføren ha kjørt vinglete og stoppet flere ganger. Politiet rykket ut og fikk stoppet bussen ved Løeheitunnelen i Lillesand.

Installerer alkolås

Mannen har overfor arbeidsgiveren forklart at han drakk alkohol i løpet av pausen i Kristiansand, men avviste at han hadde drukket før han kjørte fra Stavanger.

— Han er veldig nedbrutt i forhold til det som har skjedd. Det hendte ikke før han kjørte fra Stavanger, men i pausen hans i Kristiansand. Det er forklaringen vi forholder oss til, sa administrerende direktør Kjell Knarbakk i Lavprisekspressen dagen etter hendelsen.

Han opplyste samtidig at selskapet nå kommer til å installere alkolås i bussene sine.

Sjåføren ble fratatt førerkortet av politiet på stedet og arbeidsgiveren har tatt ham ut av tjeneste som bussjåfør på ubestemt tid.