I tingretten ble mannen dømt til halvannet års fengsel, derav et halvt år betinget. Han anket til lagmannsretten, hvor dommen er opprettholdt. I tillegg til straff må domfelte betale sin datter 90.000 kroner i oppreisningserstatning. Datteren bor nå på hemmelig adresse.

Lagmannsretten beskriver i dommen en periode for datteren med et voldsregime preget av kontinuerlig utrygghet og frykt for vold. Datteren sølte vann da hun skulle hente et vannglass til faren. Det resulterte i slag. Hun ble nektet sosial omgang med venner, innelåst og utestengt. Ifølge dommen var det farens dårlige humør og bagateller som normalt utløste raseri med slag, både med knyttet og flat hånd. Jenta har fortalt at også sønnen ble utsatt for vold, men senere har sønnen trukket tilbake alle beskyldninger mot sin far, og faren har i retten forklart at hans datter snakker usant.

Lagmannsretten slår fast i dommen at den unge jenta har forklart seg konsistent og troverdig i alle sammenhenger. Forklaringene fra far og bror betegnes som oppkonstruerte,

Retten understreker at det har vært en stor påkjenning for jenta å stå fram med sin historie om sin far.