Losboten gjør søk på fjorden øst av Flekkerøy mellom Kragevika og Flekksund. Det blå lyset i front er brannåstedet på Flekkerøy. Foto: Jan Oddvar Eide
Politiet på vei til Flekkerøy. Det var svært vanskelig å finne fram til åstedet. Foto: Jan Oddvar Eide

KRISTIANSAND: Hovedredningssentralen ble varslet om båtbrann på Flekkerøy klokka 22.54 fredag kveld.

Alle nødetater ble sendt mot stedet. Luftambulanse, redningsskøyta «Kaptein Egil J. Nygård» og Losskøyta ble også tilkalt.

— Eieren hadde vært ute og seilt, og lagt til land da båten tok fyr. Ingen personer er skadet, og vi har snakket med eieren opplyser Bjørn Jarle Åmlid som er redningsleder ved Hovedredningssentralen.

— Vi er dermed ferdig med redningsaksjonen, sier han.

I følge politiet var to personer kommet på land da brannen startet. De er uskadet. Hunden deres var om bord og den har trolig omkommet, skriver politiet på Twitter.

Båten utbrent

Båten skal ha ligget fortøyd på nordspissen av Flekkerøy da den tok fyr, mellom Kragevika og Flekksund. Brannvesenet kom til brannstedet fra sjøsiden.

— Båten er helt utbrent. Den ligger på bunnen , sa redningsleder Bjørn Jarle Åmlid i Hovedredningssentralen til Fædrelandsvennen.

Gjorde søk

Politiet gjorde søk i området rundt brannåstedet sammen med redningsskøyte, losbåt og helikopter fram til båteieren ble funnet.

Etter litt "etterforsking" kom man fram til båteier, opplyser politiet, som fikk forklaring og dermed kunne avslutte søket.