— Det er skrevet kontrakt med et privat firma i Bergen som har miniubåt. De må omdisponere andre oppdrag for å kunne ta leteoppdraget her. Det tar derfor noe tid før de er her i området, sier politistasjonssjef Bjart Gabrielsen i Mandal.

Han sier at Forsvaret så skal samarbeide med firmaet, slik at et kystvaktskip skal være base for utstyret og letingen.

Fiskefartøy leter

I mens pågår et begrenset søk ogletingen etter Carina, som båten heter, med fiskefartøy fra regionen. De leter med ekkolodd og sonar.

— Dette skjer i regi av lokale fiskere, sier Gabrielsen.Han sier informasjon fra dette søket vil bli gjort tilgjengelig for den aksjonen som ledes av politiet i samarbeid med Havarikommisjonen.

Har fått kritikk

Når det gjelder ulykken ved Lindesnes fyr der en 24-åringen falt i havet og omkom, har man avsluttet letingen.

Gabrielsen forteller at det er uttrykt kritikk og frustrasjon over at politiet har avsluttet letingen for tidlig.

— Jeg skjønner svært godt at det kan føles galt, ikke minst når opplevelsen er at politiet har et stort engasjement for å finne de omkomne fiskerne, mens det ikke letes etter 24-åringen, sier Gabrielsen.

Forskjell

Han sier forskjellen er at det er en havarert båt som en kan lete etter, og dermed kanskje finne de omkomne.

— Båten vet vi med stor sannsynlighet er innenfor et begrenset område, mens det ikke finnes et sannsynlig område relatert til 24-åringen.Samtidig må vi ta avgjørelser tuftet på kunnskap om vær og havstrømmer, og om det er mulig å gjøre funn. Hadde vi hatt kunnskaper om hvor vi skulle lete, hadde vi selvsagt lett videre, sier Gabrielsen.