KRISTIANSAND: Den unge kvinnen skal møte i Kristiansand tingrett i slutten av neste måned. Da må hun svare på påtalemyndighetens anklage om at hun mandag 8. juli i fjor flere ganger ringte til bestemor. Ifølge tiltalen mener politiet at kvinnen uriktig oppga at hun ble holdt fanget av ukjente gjerningspersoner, og at disse ville knuse kneskålene hennes, kappe av henne beina eller hodet eller lignende, om hun ikke betalte 5000 kroner. "Hun ga uriktige opplysninger om at hun var i fare til sine besteforeldre i den hensikt å få dem til å betale penger", heter det i tiltalen. Forsøket strandet, fordi bestemor kontaktet politiet og den unge kvinnen fra Vennesla ble pågrepet.

Narkobruk

Påtalemyndigheten mener også at den kan bevise at kvinnen har brukt amfetamin og kokain, og at hun for et snaut år siden oppbevarte en stjålet snøfreser der hun bodde.

Advokat Svein Kjetil Stallemo er kvinnens forsvarer. — Jeg ble oppnevnt som forsvarer onsdag, og har ikke mottatt noen dokumenter eller tiltalen, og derfor heller ikke snakket med min klient. Av den grunn har jeg ingen kommentar til tiltalen, sier Stallemo.