1. Hva er det beste med Hovden?

— Folkene som bor her! På Hovden bor det folk fra hele landet, fra flere steder i Europa, og fra Afrika og Karibia. Her lever vi tett innpå hverandre og blir lett kjente med hverandre. Det har vi godt av.

2. Hva synes du om utviklingen på Hovden gjennom på de årene du har vært her?

— Det har vært en veldig fin utvikling innen reiselivet og på skisenteret. Grendehuset er det også veldig gledelig at vi har fått.

3. Mange husker deg som Hovden alpinsenters ansikt utad og som en velkjent stemme i telefonen. Hvor lenge var du der?

— Der var jeg i 14 år. Den tida var fantastisk. Der ble jeg kjent med mange trivelige folk og fikk være med på ei rivende utvikling.

4. Er du glad i snøen dere har så rikelig av på Hovden?

— Ikke så veldig. Det jeg gjør mest med snøen er å flytte på den. I fjor hadde jeg bare en skitur, på nyttårsaften. Det blir ikke stort mer i år.

5. Du kommer opprinnelig fra Kristiansand, men har bodd på Hovden i 22 år nå. Hva brakte deg hit?

— Jeg fikk et barn for 22 år siden og skulle ha fødselspermisjon ett år. Mannen min, Torger Leidal som var skilærer, syntes at vi skulle prøve å bo på Hovden i den tida. Den «permisjonen» varer ennå. Bare at nå må jeg jobbe.

6. Hva jobber du med nå?

— Jeg jobber 50 prosent som saksbehandler i NAV. De andre 50 prosentene fyller jeg opp med å jobbe litt hos Ole Bruun på hytteutleien hans, og jeg tar vakter på Hovden grendehus og på samfunnshuset i Bykle. Det er godt å henge med i reiselivet ennå.

7. Har du noen ganger angret på at du flyttet fra Kristiansand?

— Nei, ikke angret. Men jeg lengter hjem til byen hver uke. Jeg elsker alt det byen har å by på også. Og så savner jeg familie og venner rett som det er.

8. Det er kanskje ikke større avstand mellom Hovden og Kristiansand enn at kontakten opprettholdes?

— Ja. De kommer opp og jeg reiser ned. Riksvei 9 er blitt veldig fin nå. Det trenger både vi som bor her og turistene. Tre timers kjøring er ikke så mye for oss som bor her på Hovden.

9. Hva gjør du i påska?

— Da håper jeg å besøke venner i Hemsedal.

10. Hva gjør du om ti år?

— Da håper jeg at jeg har et koselig lite hus i Kristiansand med masse blomster og urter i hagen. Det er min drøm. Det regner jeg med at gubben er med på.