Det var natt til lørdag at to bilister observerte en mulig mårhund ved Flystveit i Åseral, skriver Fylkesmannen i Vest-Agder på sine hjemmesider.

Bilistene, som begge skal være erfarne jegere, så dyret løpe 30 — 40 meter i billyset. Dyret hadde karaktertrekkene til mårhund, og manglet grevlingens vaggende gange, skriver viltforvalter Tor Punsvik.

Dette var ved veien mot Flystveit, ca. en km etter avkjøringen ved Kylland (like før Årdal/Handelandsvatn).

Fryktet

Mårhund er en svært fryktet og uønsket art. Mårhunden er et rovdyr, som tar mye fugl. Den er også en smittespreder, av sykdom og parasitter. Frykten er derfor stor for at mårhunden skal etablere seg i norsk natur.

Fylkesmannen har gjennom flere år fått en rekke observasjoner av mulig mårhund uten at noen så langt er bekreftet. Fra denne observasjonen er det kort vei til stedet hvor ulovlig hold av mårhund ble påvist og anmeldt i 2011. ## Store kull

I desember i fjor ble det gjort en mulig observasjon av en mårhund påSandripheia i Vennesla.

— Vi ønsker å tro at om dette er en mårhund, så har den rømt, er enslig og fyker rundt og leter etter en make som ikke eksisterer. Dersom mårhund begynner å reprodusere, så er vi trolig for seint ute. De får veldig store kull, og der den etablerer seg er den i praksis umulig å drive tilbake. I Finland felles et par hundre tusen i året, uten at det har særlig effekt, sa Punsvik til Fædrelandsvennen da.