Natt til søndag er det igjen tid for å stille klokka. Men hvilken vei er det nå igjen?

— Vi skal stille klokka fram, hagemøblene skal ut. Den har jeg lært av svigerfar, sier Nicolai Koveland. Han er ikke den eneste som har den huskeregelen.

— Hagemøblene skal fram, dermed stiller vi klokka fram, sier Rune Peersen kontant. Han har ikke kommet så langt enda, med å sette fram hagemøblene.

Nyter vårsola

— Eh... Jo, den skal stilles fram. Jeg tenker at hagemøblene skal ut, da husker jeg det, sier Rose Karlsen. Hun nyter varmen vårsola sender utover Sørlandet denne lørdagen.

Karlsen var ikke klar over at det er tid for å stille klokka enda. Men dèt er det andre som har merket i kalenderen for lenge siden. Inger Lise Torjussen har ni måneder gamle Sophia på armen da Fædrelandsvennen treffer henne.

Bra for babyen

— Dette har jeg tenkt på i mange måneder, og er veldig klar over at dette skjer i dag. Sophia våkner tidlig, nå blir det greiere for henne. I stedet for at hun våkner seks, kan hun kanskje sove til sju, sier hun.

En annen godt brukt huskeregel er at man skal stille viseren mot sommeren.

Har du en god huskeregel? Del den gjerne i kommentarfeltet under artikkelen.

Først i 1916

Norge hadde for første gang sommertid i 1916. Fram til ordningen ble innført permanent i 1980, ble den avskaffet og innført flere ganger. I 1996 ble Norge og alle EU-land enige om at sommertiden starter siste søndag i mars, og slutter siste søndag i oktober. Rundt 70 land i hele verden har innført ordningen.

Natt til søndag skal klokka stilles èn time fram kl. 02.00.