— Mange elever og foreldre kjenner til skolen. I tillegg er det mange unge som ønsker seg til sentrum for å gå på skole, sier KKG-rektor Eva Bergh, som legger til at søkertallene ikke er spesielt høyere enn i fjor.

Reidar Kyllesdal, inntaksleder i Vest-Agder fylkeskommune, la tirsdag ettermiddag fram foreløpige søkertall til de videregående skolene i Vest-Agder. Den viser at 483 elever seg til 390 plasser ved KKG.

— KKG framstår som vinner. De har god søkning på studiespesialisering og veldig god søknad på idrett og internasjonalisering, sier

Fullt

Ved samtlige retninger er det flere søkere enn det er plasser.

• 140 søkte til 90 plasser på idrett.

• 61 søkte på 30 plasser i internasjonalisering.

• 282 søkte på 270 plasser i studiespesialisering.

Elevtallet på 1425 er det høyeste siden Kristiansand Katedralskole og Gimle videregående skole slo seg sammen i 2007, og kapasiteten vil være helt sprengt.

— Skyldes høye søkertall at dere er bedre enn de andre?

— Vi har mange gode skoler i Kristiansand, så dette har nok mer med tradisjon å gjøre. I folks bevissthet blir nok noen skoler fortsatt regnet som rene yrkesfaglige skoler, mens andre blir sett på som skoler som kun tilbyr studieforberedende fag, sier Bergh.

Kan legge ned

Totalt har 7189 søkt om plass på videregående skole i Vest-Agder i år. I Kristiansand er det færre søkere enn plasser til studiespesialisering på de tre andre videregående skolene. På de øvrige skolene i Vest-Agder er det omtrent like mange søkere til studiespesialisering som det er plasser. Fylkespolitikerne kan legge ned klasser ved andre skoler for å styrke KKG slik at flere får oppfylt sitt første ønske.

Inntaksleder Reidar Kyllesdal tviler på at de vil komme med et slikt forslag. Han antar søkerne heller vil få tilbud om skoleplass ved skolen de har satt opp som sitt andre eller tredje ønske.

— Jeg kan ikke drive med saksbehandling i media, men umiddelbart tror jeg det blir vanskelig å få plass til flere på KKG, sier han.

— Dessuten ønsker vi at alle de videregående skolene skal opprettholde et bredt og godt fagtilbud, og derfor er det lite ønskelig å redusere klassetallet på andre skoler hvis det ikke blir helt nødvendig.

Rektor Berg ønsker heller ikke stort flere elever enn i dag, selv om de skulle få bedre plass til å ta imot dem.

— Det kommer et punkt der en skole er stor nok. Og rundt 1500 er veldig mange elever, sier Eva Bergh.

Maksgrense

Vest-Agder fylkeskommune jobber med prinsipper for hvordan skolestrukturen i Vest-Agder skal være. Det foreslås de at elevtallet skal være mellom 300 og 1200 elever.

— Ved KKG bør ikke elevtallet øke noe særlig utover det som er i dag. Hvis det er ledig kapasitet andre steder, får vi heller fordele elevene på de skolene, sier Olav Haavorstad (KrF), leder av hovedutvalg for kultur og utdanning i fylkeskommunen.

De foreløpige tallene viser også nedgang i søkere til byggfag.