Agder-politiet sier det vil bli satt i gang etterforskning på bakgrunn av anmeldelsene.

Styrelederen i Megleren i Grimstad er en forretningsmann i 40-årene. Tirsdag forrige uke ble han anmeldt for grovt økonomisk utroskap foretatt i februar 2013. — Det er blitt disponert over et beløp tett på to millioner kroner fra en klientkonto, sier Ståle Myhre, som er advokat for eiendomsmeglerselskapet.

Ble selv anmeldt

Ifølge Myhre har styrelederen lagt alle kortene på bordet, og beklaget overfor eierne av selskapet. Samtidig har Megleren i Grimstad også anmeldt kunden som klientkontoen var opprettet for.

— Vi har anmeldt en kunde for bedrageri. Vi mener han har fått overført et beløp i samarbeid med styrelederen, sier Myhre.

Like før anmeldelsen av kunden ble levert, anmeldte denne kunden selv eiendomsmeglerfirmaet.

— Jeg kan bekrefte at vi har fått en anmeldelse mot dette selskapet på underslag av et millionbeløp. Kort tid etter anmeldte selskapet selv en person for grovt utroskap, sier John Repstad, leder for økonomiavsnittet i Agder-politiet.

- Muligens ulovlig

Overfor Fædrelandsvennen avviser styrelederen at han har erkjent utroskap av to millioner.

— Jeg har ikke erkjent noe forhold knyttet til de to millioner kronene, sier styrelederen til Fædrelandsvennen.

- Hva har du erkjent da?

— Det kan tyde på at det har vært foretatt noen transaksjoner som muligens kan være ulovlige. Omfanget av det, og hvorvidt det faktisk er straffbart, er det uenighet om, sier han.

Han tar ellers anmeldelsen alvorlig.

— Det er svært uheldig at det er levert en anmeldelse mot meg, og jeg vil sette meg inn i saken så raskt jeg har mulighet til det. Det er vel grunn til å tro at dette løser seg av seg selv når alle legger godviljen til, sier styrelederen.

- Uenighet

Kunden, en kjent eiendomsutvikler, ønsker ikke å si mye.

— Jeg kjenner ikke grunnlaget vi er anmeldt for, sier han, og henviser til sin advokat Lars Gunnar Nag.

Nag sier kunden bestrider å ha gjort noe ulovlig, og sier at det er uenighet om beløpet på rundt to millioner kroner.

— Dette er penger som stammer fra oppdrag megleren har hatt for vår klient. Vår klient har ikke fått pengene de har krav på, sier advokaten.

Han bekrefter at de har levert et krav mot megleren og at de også har levert inn en anmeldelse.

Leverte inn bevilling

Som følge av anmeldelsene varslet meglerselskapet Finanstilsynet. Ifølge advokat Myhre avdekket tilsynet torsdag og fredag i forrige uke flere kritikkverdige transaksjoner som styrelederen har vært involvert i.

— Denne situasjonen gjorde at firmaet mandag frivillig valgte å levere inn sin meglerbevilling, sier Myhre.

Fædrelandsvennen var onsdag i kontakt med eierne av Megleren i Grimstad da de holdt på å rydde bort hele livsverket sitt. De vil ikke kommentere saken.

Advokat Myhre opplyser at innestående megleroppdrag blir overført til en megler som blir oppnevnt av forsikringsselskapet.

— Ingen kunder vil tape penger de har betalt inn på klientkontoer. Dette håndteres av vårt forsikringsselskap, sier Myhre.