De danset i gang den store konserten som markerte den offisielle åpningen av Sør Cup.

Dritkult å være her, sa denne gjengen fra Havdur og Sola i Rogaland. Fra venstre: Sigurd Thunestvedt, Kristoffer Aasen, Olav Lønning Tjetland, Markus Pollen, Joachim Rasmussen og William Timon. Foto: Odd-Inge Rønning Uleberg

De kommende fem dagene skal det spilles over 1100 fotrballkamper i Kristiansand, Søgne og Vennesla.

Høy stemning

— Veldig gøy, sa danseparet etterpå, som fikk stemningen opp mot domkirkespiret med heftige latinske rytmer. De er ikke hvem som helst. Julie og Ole Thomas ble norske juniormestere i latindans for to uker siden.

Det store trekkplasteret var Marcus og Martinius, mens foreldrene nok var like imponert over konfransier, tidligere Start- og landslagsspiller, Fredrik Strømstad.

Dritkult

Cup-general Paul Richardsen gledet seg over godt vær og varaordfører Jørgen Kristiansen reklamerte med Nordens beste by å vokse opp i, da de åpnet Sør Cup på Torvet lørdag kveld. Foto: Odd-Inge Rønning Uleberg

— Sørlandet er dritkult. Vi har ikke vært her før, men dette er gøy. Vi spiller på Moesidmoen og bor på Mosby. Det eneste vi strever med er å få koblet ipaden til storskjerm så vi får sett VM, sa Joachim Rasmussen fra Hadur og Sola.

Guttegjengen fra Havdur snakket om knall stemning på Torvet. De hadde allerecde funnet noen de skulle «sjamre med» utover kvelden.

— Men på akkurat denne cupen prioriterer vi VM-kamper foran flørting, sa Sigurd Thunestvedt.

Skrøt

Varaordfører Jørgen Kristiansen åpnet Sør Cup. Han hadde lånt ordførerkjedet og tok de store superlativene i bruk:

— Velkommen til barnas by. Velkommen til Nordens beste by å vokse opp i, sa han til publikum.

Jubelen tok ikke helt av, før danserne kom på scenen. Deretter bare steg den.

— Ekstremt moro. Det har silregnet under konserten de siste to årene. I år er det altså så flott å være her, sa cup-general Paul Richardsen.

200 ungdommer i ganske så elektrisk stemning på Torvet lørda kveld. Foto: Odd-Inge Rønning Uleberg