— Dette kan vippe OL-billetten i Jamshids favør, sier trener Nils Kapstad, som følger nøye med når eleven hans er under lupen til Christina Sandvand Omfjord.

Fysioterapeuten er en av fem fagansvarlige i OLT Sør (se undersak), og har teknikk og motorikk som sitt spesialfelt. Onsdag ettermiddag undersøkte hun bokserens stabilitet, bevegelighet og balanse.

— Du har veldig bra bevegelighet og stabilitet i kjernemuskulaturen, men balansen din er ikke bra, oppsummerte Omfjord etter seansen som varte i halvannen time.

Så ham i boksekamp

Nazari er den første utøveren som får en så bredspektret og helhetlig oppfølging ved det som er ment å bli den nye toppidrettsfabrikken på Sørlandet. Oppfølgingen er et samarbeid mellom Norges Bokseforbund og OLT Sør. Fra før har Nazari fått testet både kondisjonen hos Øystein Sylta og fått en gjennomgang av kostholdet hos Monica Klungland Torstveit.

Lørdag var både Omfjord og Sylta til stede i Odderneshallen da Nazari vant 3-0 over en tsjekkeren Alexandr Toth. Etterpå fikk han målrettet tilbakemelding fra Øystein Sylta.

— Øystein observerte i kampen at jeg mister slagkraft i siste runde, og dette er helt i tråd med egen erfaring. Nå vil han hjelpe meg slik at jeg kan stå kampene bedre, sier landslagsbokseren - som nylig ble kåret til årets mannlige idrettsutøver på Idrettsgalla Sør.

Har endret kostholdet

Han mener han får stort utbytte av ekspertteamet.

— Når det gjelder boksing kan jeg få hjelp til alt fra klubben min og landslaget. Men de kan ikke så mye når det gjelder for eksempel kosthold og kondisjon. Seansen med Monica var for eksempel veldig nyttig fordi kosthold er en av mine største utfordringer. Men nå har jeg fått en bra plan, og er i gang med å endre kostholdet, sier Nazari.

— Jeg har i alle år mast om viktigheten av å spise etter trening, men det nytter ikke når jeg maser, sier Kapstad.

- Seks-sju prosent bedre

Snart skal norsk-afghaneren under lupen til Thomas Bjørnsen, som skal måle kraft og styrke.

Nazari ble nordisk mester i 69-kilosklassen i mars i år, men derfra og fram til juni trappet han ned både trening og konkurranser for å fokusere for fullt mot fagbrevet som bilmekaniker. Siden har han bokset på heltid, og det store målet er å kapre en OL-billett til Rio de Janeiro. Det er kun tre OL-plasser i 69-kilosklassen til Europa, og enten må han få en i Istanbul i april eller i Baku i Azerbaijan i juni.

— Jeg hadde motivasjonen og troen på OL-billett fra før, men nå har jeg enda mer. Dette er et veldig bra team som har peiling på det de holder på med, sier Nazari.

— Jeg vil anslå at oppfølgingen fra Olympiatoppen vil gjøre ham seks-sju prosent bedre. Det kan bety alt. Han har allerede møtt noen av verdens beste boksere, og bare tapt knepent. Med litt bedre styrke, bevegelighet og utholdenhet vil det kunne vippe seirene i hans favør, sier Nils Kapstad.

Nazari bokser to internasjonale turneringer i henholdsvis Finland og Serbia de to kommende helgene.