Hendelsen skjedde på en familiefest hos slektninger i Arendal. Svogeren (34) ble alvorlig skadet og måtte fjerne milten.

Få dager i forveien hadde den kristiansandsbosatte 24-åringen sluppet ut av fengselet etter voldtekt av et barn under 16 år.

Bakgrunnen for stikket var at svogeren hadde fornærmet tiltaltes far under et kortspill.

Ifølge dommen fra Aust-Agder tingrett har 24-åringen forklart at det "svartnet helt" og at "han fikk nok av fornærmede".

Kortspillet fortsatte i 20-30 minutter. Tiltalte satt ved siden av og så på, før han reiste seg, gikk ut på kjøkkenet, og returnerte med en stor kjøkkenkniv som han stakk i ryggen på svogeren.

24-åringen var sterkt ruset og husker svært lite. Han har erkjent kun legemsbeskadigelse, men retten mener han hadde til hensikt å ta livet av slektningen. De mener han handlet rolig, målrettet og beregnende.

De er ikke i tvil om han forstod at handlingen kunne ende med døden, men reduserer straffen i forhold til aktors påstand fordi tiltalte har tilstått, meldte seg selv for politiet, og fordi retten mener han har en lettere psykisk utvikling.

24-åringen er dømt til fengsel fem år som fellesstraff med 221 dagers resttid etter prøveløslatelsen for voldtektsdommen.