Det brant fortsatt under dekk på båten ved 11-tiden. Foto: Ernest Boswarva
Det var full fyr i fiskebåten i natt. Onsdag formiddag brenner det fortsatt under dekk på båten. Foto: Redningsskøyta "Inge Steensland"
Redningsskøyta jobbet sammen med brannvesenet med å slukke brannen. Foto: Redningsskøyta "Inge Steensland"

ARENDAL: — Mellom klokka 12 og 13 gikk båten ned, forteller Harald Nedenes, vakthavende overbefal i Østre Agder brannvesen.

Østre Agder brannvesen avdeling Arendal og Moland rykket ut da de fikk melding om en båtbrann ved Arendal Listhøvleri på Saltrød klokken 02.00 natt til onsdag. Ei stor, eldre fiskeskøyte i tre og aluminium sto i brann

— Det brenner under dekk. Dette er en utfordring, fordi brannvesenet ikke kan fylle på for mye vann. Da blir båten ustabil, sa operasjonsleder Martin Ugland i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen onsdag morgen.

- Ble i hvert fall slukket

Klokken 12.00, hele ti timer etter brannen ble meldt inn, var det fortsatt flammer i båten. Brannvesenet kjempet mot flammene helt fram til fiskeskøyta gikk til bunns. Flammene brant hull i skroget, og vannet flommet inn i båten.

— Brannen ble i hvert fall slukket, påpeker Nedenes.

Oppdaget av bilist

Det var en bilist som kjørte forbi og så at båten sto i full fyr natt til onsdag. Bilisten varslet brannvesenet, som rykket ut.

Brannvesenet kjempet mot flammene i mange timer. Så gikk båten til bunns. Foto: Morten Boswarva

— Det er flere båter og et industriområde like i nærheten. Da vi kom frem var det kraftig vind på stedet, og derfor var vi redd for spredning, forteller Nedenes.Varmen fra flammene var så kraftig at aliminiumen i båten smeltet. Dermed var det for farlig for brannmannskapene å ta seg om bord i båten.

Redningsskøyta "Inge Steensland" ble rekvirert for å lyse opp og bidra i slukningsarbeidet. I tillegg bidro den med en vannkanon.

Oljelenser

Brannvesenet har nå lagt ut lenser for å fange opp olje- og dieselsøl.

— Vi har ringet inn havaristen med oljelenser. Lensene vil ligge på stedet inntil båten blir hevet, noe som er eiers ansvar, sier brannmannen.