Det var natt til 18. desember i fjor at ordenssjefen i Kristiansand— politiet våknet og overrasket en tyv på vei bort fra eiendommen hans.

Tallaksen ba 23- åringen holde seg i ro i påvente av forsterkninger. Men tiltalte satte bilen i bevegelse slik at politisjefen måtte kaste seg inn mellom fører og ratt.

— Mens jeg tviholdt på rattet kjørte vi 10- 15 meter før vi stoppet i en betongmur. Jeg hadde nok litt mer tyngde enn føreren og han fikk ikke vridd noe på rattet, sa Tallaksen til Fædrelandsvennen i fjor.

I retten forklarte tiltalte at en kamerat av ham hadde tatt livet sitt noen dager tidligere, og at han hadde behov for å utagere. Kjøreturen endte tilfeldigvis ved huset til Tallaksen.

Han kom seg inn etter å ha funnet et nøkkelknippe i en ulåst garasje og fikk med seg PC, et armbåndsur, en mobiltelefon og to lommebøker.

Tiltalte forklarte at han hørte Tallaksen si han var politi, men at han trodde dette var tull, og bare ønsket å komme seg bort. Tallaksen legitimerte seg heller ikke. Dette gjør at retten mener at tiltalte må frifinnes for å ha hindret en offentlig tjenestemann i å gjøre jobben sin.

I samme sak er han dømt for ytterligere et tyveri, samt flere forhold knyttet til bruk av narkotika. Straffen er satt til seks måneders fengsel, der to måneder er gjort betinget.