— Vi mistenker at føreren har kjørt med promille. Det er derfor tatt blodprøve av ham, sier politibetjent Jon Peder Vaagenes ved Bygland lensmannskontor til Fædrelandsvennen.

Det var på vannet Eksæ, ei drøy mil øst for Bygland, at 26-åringen natt til søndag var utsatt for en ulykke med snøscooter. Mannen ble hentet av Sea King-helikopter og fløyet til Ullevål universitetssykehus.

Kraftig forslått

Sykehuset opplyste søndag morgen at mannen var moderat skadet.

— Jeg snakket med sykehuset i dag, og han er ikke alvorlig skadet. 26-åringen kommer fra ulykken uten varige mén, men var kraftig forslått, sier Vaagenes.Politiet har avhørt enkelte vitner, men ingen av dem så hva som skjedde.

— Vi vet veldig lite om selve hendelsesforløpet ennå. Noen vitner til skal avhøres. Kanskje de kan hjelpe oss, sier politibetjenten.

Ikke avhørt

Politiet har ikke avhørt 26-åringen som ble skadet i ulykken. Den første meldingen om hendelsen kom inn til operasjonssentralen i Agder politidistrikt klokka 01.25. Meldingen gikk ut på at det skulle ha vært en velt eller kollisjon med snøscooter. Én time senere ble mannen sendt med Sea King-helikopteret til Ullevål.