— Jeg gleder meg til å ta fatt på jobben som lufthavnsjef i Kristiansand, og ser frem til de utfordringer og muligheter som ligger i denne stillingen, forteller Arne Johan Johnsen.

Arne Johan Johnsen er utdannet organisasjonssosiolog ved Universitetet i Oslo, og har også befalsutdanning fra Sjøforsvaret. Han kommer fra stillingen som rådgiver i Mentor Partner. Før det var han administrerende direktør i Avigo AS i Lillesand.

oiqkzz4wfanopaty5fbz.jpg

Arne Johan er tidligere personal— og organisasjonssjef hos Hennig-Olsen og organisasjonssjef i Braathens. I Braathens hadde han en sentral rolle i det omfattende omstillingsprogrammet selskapet gjennomførte i perioden 2001-2004.- Vi har hatt en grundig prosess og vurdert mange gode kandidater, og føler oss nå veldig trygge på at vi har funnet den rette kandidaten som skal videreutvikle Kristiansand lufthavn Kjevik, sier Jonny Andersen, sjef for nasjonale lufthavner i Avinor.

Arne Johan Johnsen tiltrer stillingen i januar 2016. ## Konstituert

Magne Ryggetangen ble konstituert som lufthavnsjef etter det tragiske dødsfallet til lufthavnsjef Thomas Langeland i sommer.

Langeland omkom 1. august da han deltok i triathlonkonkurransen TriQuart som ble arrangert i Kristiansand.

47 søkere

Det var 47 søkere til stillingen som ny lufthavnsjef ved flyplassen i Kristiansand. Kommunikasjonssjef Gurli Høeg Ulverud har tidligere sagt til Fædrelandsvennen at Avinor var svært fornøyd med både antall søkere og at mange av dem var godt kvalifiserte.

10 av de 47 søkerne var kvinner. Yngste søker var 21 år og den eldste 63 år.

Store krav

Den nye lufthavnsjefen får det overordnede ansvaret for å utvikle og drifte Sørlandets største lufthavn. Lufthavnsjefen på Kjevik vil rapportere til Sjef Nasjonale Lufthavner som har ansvaret for 42 lufthavner fra Svalbard i nord til Kristiansand i sør. Avinor søkte blant annet etter en person med solid ledererfaring, relevant høyskole- eller universitetsutdannelse innenfor kommersielt område lederskap og/eller transport. Av ønskede personlige egenskaper ble i utlysningsteksten nevnt gode evner til å kommunisere, resultatorientert og fleksibilitet.