Også i 1996 fikk Regnskogfondet penger via TV-aksjonen, men da sammen med Framtiden i våre hender, Norges naturvernforbund, Utviklingsfondet og Verdens naturfond. Foto: Lars Hollerud

— I år trodde jeg ikke det ville gå. Men det gikk likevel.

Larsen er glad helsa er oppadgående og at han igjen kan melde seg til tjeneste når 80 bøssebærere søndag skal tråle veistubber på Gimlekollen, Fagerholt og Justvik og hus som ellers måtte sortere innenfor grensene til Oddernes sogn.

Det er Selmar J. Larsen som skaffer dem og som fyller på med vikarer for dem som blir syke eller som glemmer at de har sagt ja.

Skyet, oppholdsvær

— Årets bøsselister er fylt opp. Nå gjenstår bare at folk husker å ta ut kontanter og at søndagsværet blir bra.

Med det siste mener han overskyet og oppholdsvær.

Også i 1996 fikk Regnskogfondet penger via TV-aksjonen, men da sammen med Framtiden i våre hender, Norges naturvernforbund, Utviklingsfondet og Verdens naturfond. Foto: Lars Hollerud

Det var i 1978 han første gang sa ja til å være områdeleder for Oddernes.

Det året fikk Redd Barna 43 millioner kroner gjennom tv-aksjonen Aksjon -78. I år skal pengene brukes til å vokte verdens regnskoger.

— For meg har dette vært en naturlig oppgave. Jeg var med i menighetsrådet den gang, og har alltid likt å organisere.

Også tall må Larsen like, etter som han heller ikke har klart å slutte helt som revisor.

2.603.248

— Siste oppdrag som ansvarlig revisor hadde jeg i 2008. Men det har da blitt noen årsoppgjør og selvangivelser etterpå. Sant og si har jeg fortsatt noen kunder, for eksempel folk som nylig er blitt alene og som trenger litt hjelp med det økonomiske.

— Går det sport i å samle inn mest mulig, og helst litt mer enn andre områder eller i fjor?

Selmar J. Larsens ønsker for søndag er overskyet og oppholdsvær. Og at folk har husket å ta ut kontanter. Foto: Lars Hollerud

— Det er ikke til å benekte. Jeg har forresten regnet litt på det, og funnet ut at folk i Oddernes har gitt 2.603.428 kroner til tv-aksjoner de ti siste årene.

Innledningsvis i denne samtalen sa Selmar J. Larsen at han har forsøkt å få noen til overta, eller i det minste bistå områdeansvaret for tv-aksjonen i Oddernes sogn, men at dette ikke har vært lett.

Etter som samtalen skred fram, virket det som om han egentlig vil holde på så lenge han kan.

For, som Selmar J. Larsen selv sier:

— Dette er både trivelig og givende. Hva annet trivelig og givende skulle jeg ellers ha gjort?