En 33 år gammel mann er dømt til 60 dagers ubetinget fengsel fordi han flere ganger har reist ut og inn av Norge til tross for at han er utvist fra landet.

33-åringen søkte om asyl i Norge 10. januar 2004. Han klaget på UDIs avslag som kom 2 1/2 år senere.

Etter flere vedtak om utvisning søkte mannen i november 2007 om arbeidstillatelse. I 2009 ble det siste og endelige vedtak om utvisning fattet. Dermed ble det ikke aktuelt å ta standpunkt til spørsmålet om arbeidstillatelse.

Da Aust-Agder tingrett behandlet straffesaken mot 33-åringen på grunn av de mange turene ut og inn i landet, ble kopi av tiltaltes pass, som viste hans reisevirksomhet, lagt fram.

Festet ikke lit til forklaring

Den tiltalte hevdet i retten at han ikke hadde fått beskjed fra sin advokat om det endelige utvisningsvedtaket. Denne forklaringen fester ikke retten lit til.

Retten har også merket seg at tiltalte, etter avslag om oppholdstillatelse, har søkt om opphold på grunn av familieinnvandring.

Etter at asylsøknaden ble fremmet har tiltalte giftet seg med en norsk kvinne og fått to barn i landet.

"Retten finner det klart at årsaken til at han søkte opphold på dette grunnlaget var at han visste at han fikk endelig avslag på sin søknad om asyl, at han var utvist fra Norge med varig innreiseforbud", heter det i dommen.