Brannvesenet rykket ut til en brann i Setesdal hotell i Bygland ved 18.30-tiden torsdag kveld.

kartsetesdal.PNG Foto: Skjermdump Google maps

Setesdal hotell ligger like ved Rv 9 i Bygland, og brukes nå som asylmottak.— Det tok fyr i et rom på hotellet. Alle er ute av bygget og i god behold nå. Det var full fyr på rommet. De ansatte gjorde en fantastisk jobb med å slukke brannen, forteller Olav Neset, overbefalsvakt i Setesdal brannvesen, like etter klokken 19.00 torsdag kveld.

Slukket selv

Hotellets eier Knut William Bygland bor selv på hotellet. Han sier til Fædrelandsvennen at han ikke trodde det brant da brannalarmen gikk klokken 18.30. — Strikkeklubben holdt på å lage vafler, så jeg var sikker på det var røyk fra vaffeljernet som utløste alarmen, forteller han.

Men etterhvert oppdaget han at det brant på et gammelt dusjrom som brukes som lager i andre etasje.

— Det var flammer inne i rommet, men jeg fikk slukket det ganske greit selv. Hadde vi ikke oppdaget det, kunne det blitt alvorlig, forteller Bygland.

Minimale skader

Brannen var derfor nesten slukket da brannvesenet kom til det gamle hotellet.

— Vi driver med utluftning nå. Det er minimale skader etter brannen, men rommet kan ikke brukes, sier overbefalsvaktNeset.

Han har ikke oversikt over hvor mange som var i bygget da brannen oppsto.

Én pågrepet

Politiet rykket ut til stedet og pågrep en 49 år gammel mannlig asylsøker på hotellet.

— Mannen ble pågrepet uten dramatikk på institusjonen, sier operasjonsleder Audun Eide til Fædrelandsvennen ved 20.30-tiden.

Han er siktet for ildspåsettelse.