arbeidsulykke-b.jpg Foto: Morten Boswarva

Dødsulykken skjedde ved bedriften Bil & Trailer på Storemyrsletta i Lillesand fredag morgen, og politi og ambulanse rykket ut til stedet etter at meldingen kom like før klokka 10. Klokka 10.15 kom meldingen fra politiet om at utfallet var fatalt. De pårørende er varslet om ulykken.

Den omkomne var ikke ansatt ved Bil & Trailer, men var engasjert fra Heldal Entreprenør i en type arbeidspraksis, opplyser lensmann Kjetil Nygård.

Ansatte løftet trucken

Lillesand-lensmann var innsatsleder på stedet. Han forteller dette om forløpet i forkant av den fatale ulykken på industriområdet:

— Slik vi forstår det var avdøde og minst en til fra Heldal nede for å levere et dekk til et større kjøretøy for reperasjon. I forbindelse med avlastning av dekket fra hengeren, så veltet trucken avdøde kjørte, og han liggende fastklemt under trucken.

De ansatte fikk løftet trucken med jekketraller, og fikk frigjort mannen.

— Kort tid etter kom ambulanse og lege til stedet, og konstaterte at han var omkommet, sier Nygård til Fædrelandsvennen.

Ukjent årsak

Politiet vet ennå ikke hvorfor trucken veltet.

— I forbindelse med løftingen av dekket, brukte han kjetting for å klare å få dekket opp fra hengeren, noe jeg forstår er vanlig praksis, sier Kjetil Nygård.

Her er trucken som 18-åringen ble fastklemt under. Foto: Morten Boswarva

— På en eller annen måte veltet den, og vitner sier at det skjedde fort, og at han fikk den over seg på et eller annet vis.- De som jobber på stedet, sier det er vanlig prosedyre, og at de har gjort dette gjentatte ganger før, uten å være borte i noe tilsvarende. Hva årsaken er vil etterforskningen bringe på det rene. Krimteknisk har vært på stedet, undersøkt, og sørget for at trucken og dekket er tatt inn for gjennomgang hos Statens vegvesen, for å se om ting ikke var som de skulle være. Ifølge Bil & Trailer og Heldal er trucken nylig godkjent, og det er ikke kjente feil og mangler med den.

Kriminalteknikere ankom stedet klokka 10.35. Navnet på 18-åringen er foreløpig ikke frigitt av politiet.

Tilsyn

Kjetil Nygård sier også at Arbeidstilsynet har vært på stedet.

— De vil se på dokumentasjonen hos firmaene, og vil nok kalle inn vitner og lederne i firmaene for nærmere avhør, for å avklare hendelsesforløpet.

De ansatte i begge bedriftene tas nå hånd om.

— Både Heldal og Bil & Trailer har egen bedriftshelsetjeneste, og kommunens kriseteam skulle til stedet og bistå øvrige ansatte.