Ranet skjedde ved Bystranda og ble meldt klokka 00.35 i natt.

— En dame oppdaget at det kom en person bak henne og han stoppet henne. Det viste seg å være en gutt som viste fram en pistollignende gjenstand. Han ba om penger, men hun var ikke i besittelse av mye penger. Men hun ga ham noen sedler, sier operasjonsleder Øystein Vellesen ved Agder politidistrikt, til Fædrelandsvennen.

Gutten puttet pistolen i lommen på en ganske stor frakk eller jakke, som han gikk med.

Fant våpenet

— Vi satte i gang å søke i sentrum. Da det var gått i underkant av en time fant vi en person med riktig signalement. Og det var bingo. Gjerningsmannen hadde våpenet, som var et gassvåpen, i bukselinningen.

16-åringen ble observert og pågrepet mens han gikk gjennom Kirkegata. Våpenet var blitt stjålet fra en adresse i Kristiansand sentrum hvor gutten hadde vært tidligere på kvelden.

Ettersom det ble brukt våpen i forbindelse med ranet, ble politiet gitt bevæpningstillatelse. Pågripelsen av 17-åringen foregikk uten dramatikk.

Settes på frifot

Politiet opplyste i natt at gutten var 16 år gammel. Politiadvokat Cecilie Pedersen Hille opplyser til Fædrelandsvennen søndag ettermiddag at gutten er 17 år gammel.

Gutten ble satt i politiarresten etter ranet. Han ble søndag avhørt.

- Han er siktet og har erkjent forholdet, sier Pedersen Hille til Fædrelandsvennen.

17-åringen er siktet for overtredelse av straffelovens paragraf 267, simpelt ran.

- Han vil bli løslatt etter avhøret, sier Pedersen Hille.