— Tommy og jeg og en tredje kompis er inne til Øyvsbu hvert år på denne tiden. Jeg kan ikke huske maken til snømengder. Det var bare å gå rett opp på taket, sier Kurt Snemyr.

25 i helga

Han tilbrakte helga sammen med 25 andre på Øyuvsbu, men hadde egentlig tenkt å til Svartenuthytta.

— Vi ble værfaste på Øyvsbu og hadde en kjempehelg. Været var ekstremt med liten storm og kraftig snøvær. Man så ingenting, sier Snemyr, som melder om tøffe tak i skisporet.

Det har snødd kraftig i fjellheimen siste uke. På Bortelid og Ljosland er det opp mot tre meter snø. Også i fjellet ligger nysnøen metertykk.

— Vi gikk kraftig gjennom. Nysnøen har ikke fått pakket seg. Det var tungt å gå, sier Snemyr.

Kvisting forsinket

I DNT Sør er Marit Sølsnæs daglig leder. Hun skulle gjerne hatt alle fjelløypene ferdig kvistet nå. Så er ikke skjedd. All løssnøen og all vinden har gjort kvisting umulig.

— Vi håper å komme i gang denne uka. Planen var å være ferdig nå Vi håper å få kvistet alle løypene før vinterferien om to uker. For da kommer storinnrykket, sier hun.

For de fleste er det fra midten av februar og utover det er aktuelt å gå fjellturer. Sølsnæs sier det har vært få skiløpere i fjellet så langt.

— Siden påska er sen, blir vinterferien det stor i år. Jeg håper inderlig vi får kvistet og merket løypene, sier hun.

Sloaros

De mest populære er Øyuvsbu og sør til Gaukhei og Bortelid. Sloaros på Hovden kjøres ikke opp i år, grunnet vedtaket om å beskytte villrein.

— Men folk kan få med seg at vi skal kviste inn til Sloaros. Vi merker løypa og alle kan gå på ski der, selv om den ikke kjøres opp, sier den daglige lederen i DNT Sør, tidligere Kristiansand og Opland Turistforening