Start kom fra en god bortekamp selv om det ble 0-2-tap for Strømsgodset i Drammen sist søndag. Likevel valgte Mjelde å gjøre hele seks endringer på laget, selv om suspenderte Michael Christensen var den eneste som var utilgjengelig.

I tillegg la Start om fra 4-5-1 sist til 4-4-2 mot Haugesund.

— Ønsket to spisser

— Vi valgte en annen formasjon for å gå mer offensivt til verks. Haugesund spiller 4-4-2 og da passer det bra å også møte dem i 4-4-2. Dessuten ønsket vi to spisser for å gi Mads mer hjelp på topp. Vi ville sette dem i høyere press for ikke bare å bli liggende bakpå, noe som krever ekstrem fart i kontringsspillet, forklarer Mjelde.

Han valgte å sette ned Henrik Breimyr fra midtbanen til høyre back og vrake Jon Hodnemyr. Rolf Daniel Vikstøl ble satt inn i midtforsvaret for suspenderte Michael Christensen mens Gudmundur Kristjansson overtok backplassen til Vikstøl.

- Fornøyd med mye

På midtbanen ble Daniel Aase vraket til fordel for Espen Hoff. Dessuten fikk Erlend Segberg sin debut fra start mens altså Breimyr ble skjøvet ned på backen. På den andre spissplassen fikk Lars-Jørgen Salvesen sjansen ved siden av Mads Stokkelien. Robert Sandnes ble skjøvet ut av laget.

— Jeg synes inngangen, planen og gjennomføringen er god. Et stort minus er de litt enkle baklengsmål og at vi ikke setter sjansene. Men jeg er fornøyd med mye. Vi spilte bra i Drammen sist og vi spilte mye bedre i dag. Jeg tenker at en del av endringene var til det bedre, konkluderer Mjelde.

- Godkjent kamp

Start-kaptein Gudmundur Kristjansson synes det var vanskelig å konkludere.

— Man kan alltids spekulere i om vi burde hatt samme lag og samme formasjon. Men vi produserer mange sjanser, og hadde vi fått stang inn i stedet for stang ut, så hadde vi kanskje vunnet, sier islendingen.

— Jeg synes forsåvidt endringene var vellykket. Jeg synes i alle fall vi leverte en godkjent kamp. Det var helt åpent til vi rakner etter 0-2-målet, sier Lars-Jørgen Salvesen.