KRISTIANSAND: — Vi sliter ennå litt. Vi fikk ikke tatt inn alt i natt, slik vi hadde håpt, opplyser markedssjef ved Color Line, Odd Grønberg til fvn.no.

I går kveld skapte den nordvestlige vindenen en del stampesjø for fergen Christian IV. Båten måtte dermed legge ned farten for at passasjerene skulle få en behagelig tur. Dermed ble båten to timer forsinket.

Ferga kom inn til Kristiansand havn klokken 08.50 fredag morgen. Normalt sett skulle fergen ha vært inne klokken 07. Av de to timene fergen var forsinket i går, er bare et kvarter hentet inn.

— Vi laster for harde livet nå, sier Grønberg.

Grønberg forklarer at Color Line for tiden er inne i en spesiell situasjon.

  • Det spesielle akkurat nå er alt godset. Derfor laster vi for livet. Vi har Peter Wessel og Prinsesse Ragnhild i dokk akkurat, så det er dårlig fraktkapasitet i sør nå, opplyser Grønberg.

Det får fergeselskapet merke betraktelig. All trailertrafikk blir nå fraktet med Color Line.

— Det gir noen ekstra utfordringer, medgir Grønberg.

— Når vi først får etterslep, så får vi normalt hentet det inn, men med så mye gods, så får vi litt ekstra å gjøre.

Får dere varslet reisende om at dere er forsinket?

— Ja, vi går ut med info på nettsiden vår. Her har vi en side med ruteinformasjon, og den endres fortløpende. Ved større forsinkelser, som den vi hadde kort tid tilbake i Danmark, så ringer vi rundt til alle reisende. Men når det er snakk om et par timer, så har som regel folk allerede ankommet havnen, så da ringer vi ikke.

Han håper at forsinkelsen skal hentes inn i løpet av dagen. Den kraftige vinden skal nå ha løyet og Silvi Ana skal ifølge markedssjefen gå klokken tolv etter planen.

— Vi får satse på medvind til Danmark nå, sier Grønberg.