ARENDAL: — Det kunne gått veldig galt. Heldigvis var det et vann i nærheten hvor mannskapet kunne pumpe vann i fra, sier alarmsentraloperatør Anita Odberg til fvn.no.

Langt å gå

Brannmannskapet kunne ikke få kjørt de fire brannbilene nærmere enn 600 meter fra brannstedet. Derifra måtte slukningsarbeiderne bære pumper inn til Mjåvann, som ble brukt som vannkilde. Brannvesenet måtte også benytte en båt for å få koblet slangene til pumpene.

Flere krattbranner onsdag

Kontroll på brannen

Brannen ble meldt inn til alarmsentralen klokken 18 onsdag ettermiddag. To mål kratt og skog stod i brann da mannskapet kom til brannstedet. Før brannfolkene fikk kontroll på krattbrannen ved 20-tiden, hadde omkring åtte mål blitt svidd av.

— De jobbet iherdig med å omringe brannstedet. Heldigvis var det en bekk på den ene siden. Der stoppet brannen av seg selv. Det er et stort område. Hadde det tatt av, så hadde ikke det vært bra, understreker Odberg.

Brannstedet ligger på innsiden av Fossbekk ved Mjåvann i Arendal kommune. Brannen spredte seg i retning mot Bjorendal og Langerø.

— Åtte mann holder fortsatt på med slukningsarbeid, slik at brannen ikke blusser opp igjen, sier Odberg.

Brannårsaken

Krattbrannen skal ha startet etter at to kamerater fyrte opp en engangsgril, opplyser politiet. Den ene personen, en arendalsmann på 38 år, erkjenner å ha forårsaket brannen. Det er ennå usikkert om de to mennene vil bli erstatningspliktige.

— Hvor alvorlig vil du karakterisere denne brannen?

— Den var langt større enn de krattbrannene vi vanligvis må rykke ut på. Heldigvis meldte de to mennene i fra om brannen, slik at vi raskt kunne komme i gang med slukningsarbeidet. Det setter vi stor pris på, sier Odberg.

Både torsdag og fredag er det meldt om høy skogbrannfare på Sørlandet.

Se met.no sin side om skogbrannfarevarsel.