BERGEN: Få dager før valget på ny president i Redningsselskapets, har midlertidig generalsekretær Kjell Brevik funnet det nødvendig å varsle sentralstyret og valgkomiteen om en økonomisak Knutsen var innblandet i som styremedlem i selskapet fram til 14. januar i år.

Redningsselskapets ledelse mener Knutsen med sin signatur på et bilag fikk økonomiavdelingen til feilaktig å utbetale 67.000 kroner til tidligere generalsekretær Monica Kristensen Solås, skriver Bergens Tidende.

Gunnar Knutsen satt da som styremedlem i selskapet, og hadde ikke myndighet til å skrive under slike utbetalingsbilag på egen hånd. Sammen med resten av sentralstyret måtte Knutsen trekke seg på det ekstraordinære landsmøtet i januar. Beløpet på 67.000 kroner er penger Monica Kristensen Solås mente hun var berettiget til for overtidsarbeid i helger og på helligdager. Summen tilsvarer lønn for 21 dager. Redningsselskapets ledelse er uenig i kravet fordi slikt ekstraarbeid skal ha vært dekket inn i den totale lønnsavtalen hun hadde med selskapet.

Knutsen vedgår at han ikke hadde selvstendig signaturrett, men mener at han ikke gjorde noe galt da han aksepterte utbetalingskravet fra Kristensen Solås.

– Kravet var i tråd med en etablert praksis for ledere om avspasering og kompensasjon, hevder Knutsen.

Det er ikke Redningsselskapet enig i. Selskapet mener Knutsen har påført den frivillige organisasjonen et tap på 67.000 kroner, og ber ham betale dette beløpet tilbake.

– Jeg synes dette er direkte frekt. Noen gjør alt for at jeg ikke skal bli ny president, sier Knutsen Bergens Tidende.