ARENDAL: Mennene angrep 19-åringen som disponerte huset med batong, og skal ha avfyrt minst tre skudd inne på kjøkkenet i boligen i Oddenveien.

— Jeg kan bekrefte at det blant annet har handlet om ei dame, sier etterforskningsleder ved Arendal politistasjon, Jens Martin Reiersølmoen, til Agderposten.

Løslatt

Gjerningsmennene, som er i begynnelsen av 20-årene, ble sent torsdag kveld pågrepet i Grimstad etter en storstilt bevæpnet politijakt. Fredag satt de i avhør på Arendal politistasjon, men Reiersølmoen ønsker ikke å gå i detaljer om hva som er kommet fram i avhørene.

Mennene ble fredag kveld løslatt mot meldeplikt. Politiet begjærte ikke mennene varetektsfengslet da det ikke var fare for bevisforspillelse.

— Det er et internt oppgjør. Både offeret og de to som er siktet er kjente av politiet, og de kjente til hverandre fra før, sier Reiersølmoen.

Skjøt med pistol

Totalt seks mennesker, en kvinne og fem menn, befant seg i boligen da Grimstad-mennene gikk til angrep. Den ene av mennene hoppet ut av en vindu fra første etasje, og fikk varslet politiet. Ifølge Agderposten ble skuddene løsnet fra en grovkalibret pistol, trolig en Magnum 45. Gjerningsmennene stakk fra stedet før politiet kom til stedet. Patruljer fra Grimstad, Arendal, Tvedestrand og Risør ble satt inn i jakten, som endte ved en bolig i Grimstad.

Ingen personer ble skadet av skuddene. 19-åringen, som ble slått med batong, ble imidlertid sendt til legevakten med sårskader.