KRISTIANSAND: — Hadde ikke folk jobbet i påsken, ville vi ikke blitt ferdige. Vi har inngått en del avtaler nå på tampen som har kostet – dog uten at det blir betydelig overskridelser. De som jobber her har vært utrolig velvillige til å stå på for å få mest mulig ferdig. Men seriepremieren her neste søndag mot Viking skjer på en byggeplass. Det må folk være forberedt på, sier Erik Geelmuyden som er koordinator mellom Start og prosjektledelsen.

1. påskedag jobbet nærmere 70 personer på Sør Arena. Det er mye som gjenstår før alt er ferdig, men det ser faktisk overraskende ryddig ut inne på selve tribuneområdet. Så er det da også egne ryddefolk som har det som sin jobb. Det er viktig for logistikken at det ryddes etter hvert.

— Den siste uka nå blir det helt vilt. Men de viktigste arealene blir ferdige. Det er banen, stolene og restaurant, kjøkken, kiosker, toaletter og kommentarbokser, sier byggeleder Eddie Salvesen fra Rambøll.

Start-Viking åpner nye Sør Arena neste søndag klokken 20.00. På anlegget spøkes det med at de er glad kampstart ikke er klokken 18, for da ville de ikke rukket å bli ferdig.

— Det knytter seg mest spenning til om vi får opp begge storskjermene, men en av dem skal være på plass, slår Geelmuyden fast.

Nye Stadion vil romme omkring 15.000 mennesker, inkludert Menigheden som får omkring 1000 ståplasser i sørvestre sving.