KRISTIANSAND: Mobbeofferet fra skolen ble drapsmann.

— Hva som har utløst det grusomme som skjedde da han kom inn i huset, vet vi ennå ikke. Men noe gikk fryktelig galt. Hensikten hans var at de skulle bli sammen igjen. Derfor hadde han med en blomsterbukett til henne da han kom på besøk. Hun var hans store kjærlighet. Det var hans altoverskuende fokus, sier 26-åringens forsvarer, Sveinung Johnsen, til fvn.no.

Kjærlighetshistorien endte paradoksalt nok i en blodpøl i boligen på Skinnarsmoen.

26-åringens foreldre ønsker ikke å uttale seg til fvn.no, men advokaten forteller dette etter lange samtaler med dem søndag:

Psykisk ubalanse

— Han var et typisk mobbeoffer på skolen og hadde veldig store problemer. Han har klart seg opp gjennom, men vært mye ensom. De siste månedene har tilstanden hans forverret seg. Han har vært i psykisk ubalanse og fått hjelp av psykolog. Foreldrene har sett dette og gjort hva de kunne for å hjelpe ham, sier Johnsen.

26-åringen har den siste tiden gått med kniv på grunn av at han hadde nerver. Det var denne kniven han drepte sin eks-kjæreste med. Etter det fvn.no kjenner til, døde Elin Laursen som følge av blodtap.

— Han har hatt grønnsakkniven på seg i flere uker, rett og slett fordi han har vært både deprimert og hatt nerver. Han har også truet familien med å ta sitt eget liv, sier advokaten.

Johnsen vil be om en judisiell observasjon av ham i varetektsperioden for å vurdere hans tilregnelighet i gjerningsøyeblikket.

Dypt preget

— Foreldrene besøkte ham søndag. Det var viktig for ham å se at foreldrene er der for ham. Men de er selvsagt dypt preget og tenker særlig på hennes familie og hvordan de må ha det, sier Johnsen.

26-åringen bodde i egen leilighet på Lund. Naboer fvn.no har snakket med beskriver han som en helt vanlig mann som de ikke merket seg noe spesielt med.

Han jobbet i databransjen og hadde studert på HiA. I skolelaget på HiA og i Salem traff han Elin Laursen, og de innledet i fjor høst et kjæresteforhold.

— Det ble en turbulent avslutning på forholdet som endte i en voldsepisode, sier Sveinung Johnsen.

Gikk ikke ut alene

26-åringen skal ifølge bekjente ha drevet fysisk og psykisk terror mot henne. Hun skal ha vært så redd for eks-kjæresten at hun ikke våget å gå ut alene.

Foreldrene hennes visste også at hun var redd. Da 26-åringen kom på bedehuset der de var for en tid siden, forlot Laursen-familien stedet.

26-åringen har i avhør innrømmet å ha forårsaket sin eks-kjærestes død. Lørdag ble siktelsen mot ham utvidet fra legemsbeskadigelse med døden til følge til forsettlig drap.

Mannen fremstilles mandag for varetektsfengsling.