GRIMSTAD: Trafikkulykken fant sted ved Støle-avkjøringen på E 18, ved Molland like vest for Grimstad.

Sammenstøtet skal ha vært så kraftig at personbilen, som er danskregistrert, fikk venstre front smadret. I bilen satt det en mann og en kvinne. Mannen som kjørte bilen er meldt omkommet. Operasjonsleder Svein Vasby bekrefter overfor fvn.no tidlig tirsdag morgen at den omkomne er dansk statsborger.

Det lyktes ikke for redningsmannskapet å få den omkomne ut av bilen på ulykkestedet. Bilvraket ble derfor fraktet av Viking til Biltilsynet i Arendal, der mannen ble skåret løs.

Politiet fikk melding om ulykken like før klokken 18.30 mandag.

— Det var personbilen som kom over feil kjørefelt, opplyser operasjonsleder Per Kristian Klausen ved Agder politidistrikt.

Det voldsomme sammenstøtet har også ført til at det venstre hjulet til lastebilen er revet løst. Det er ingen bremsespor på ulykkestedet. Lastebilen er registrert i Rogaland og var lastet med betongelementer. Lastebilsjåføren kom fra ulykken uten fysiske skader.

— Kvinnen som satt i personbilen er fraktet til Sørlandet Sykehus Arendal. Hun skal ikke være alvorlig skadet, sier Klausen.

Politiet, kriminaltekniker og Biltilsynet er fortsatt på ulykkesstedet. Viking er i ferd med å taue bort vogntoget og frakter det til Biltilsynet. Veibanen er nå åpnet for trafikk.