Se video fra utdelingen her KRISTIANSAND: – Å satse på mangfold og bred rekruttering er et riktig valg for framtiden. Jeg håper at årets prisvinner kan inspirere andre til å være seg bevisst mangfoldet i arbeidsstyrken, både når de rekrutterer og vurderer muligheter for karriereutvikling for de ansatte, sa arbeids— og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen som fikk æren av å overlevere prisen til isfabrikanten mandag.

Hennig-Olsen is er første private virksomhet som blir tildelt prisen.

Mangfoldsprisen ble etablert for å premiere virksomheter som utmerker seg ved sin innsats for etnisk mangfold i arbeidslivet. Prisen deles ut for tredje år på rad, og har tidligere gått til to offentlige virksomheter; Posten Norge AS og Ullevål universitetssykehus.

Ansatte fra 27 land

Juryen legger i sin begrunnelse vekt på at isprodusenten på Sørlandet gjennom over 40 år har jobbet aktivt med å opparbeide et etnisk mangfold i arbeidsstokken, og de har i dag ansatte fra hele 27 forskjellige nasjonaliteter på jobb.

Ifølge prisvinneren er bakgrunnen for denne innsatsen en kombinasjon av behov for arbeidskraft, utradisjonell tankegang, raushet og genuin interesse for mennesker og deres ressurser.

— Bedriften er opptatt av å synliggjøre seg som en multietnisk arbeidsplass i lokalsamfunnet, og formidle at nasjonal bakgrunn og religiøst ståsted er noe som bør verdsettes og respekteres, skriver Hennig-Olsen is i en pressemelding etter prisutedelingen mandag.