EVJE OG HORNNES: Historien fra Eivind Sordal (64) fra Ose i Bygland er nesten ikke til å tro.

Det var onsdag denne uken. Han var på en butikk på Evje. Da han skulle laste inn varen via bakluken, stanget han hodet i luken så blodet rant.

En bekjent kjørte han opp til helsenteret på Evje. På veggen til legekontoret sto en lapp om at kontoret var stengt på grunn av julemiddag. Henvendelser måtte gjøres til legevakta i Kristiansand.

— Jeg sto der som et spørsmålstegn. Klokka var omtrent ett, midt på dagen. Jeg bruker blodfortynnende og blodet silte, sier Sordal.

- Måtte ikke forstyrre under julemiddagen

Mens han sto der kom en pleier eller assistent forbi. - Men hun hadde fått klar beskjed om at legene ikke ville bli forstyrret mens de spiste juletallerkenen sin. Derfor torde hun ikke forstyrre dem. Jeg fikk heller ta ei drosje til legevakta i Kristiansand, sa hun, forteller Sordal.

Med legene spisende førjulsmat i etasjen over, ringte Sordal til legevakta i Kristiansand, seks mil unna.

  • Legevakta lovte at de skulle prøve å få kontakt med legene på Evje for meg. Gi meg ditt nummer, så skal vi ringe deg opp igjen, var beskjeden Sordal fikk.

Da gikk han tom for strøm på telefonen.

  • Jeg visste ikke om jeg skulle le eller gråte, men så kom en medarbeider og loste meg inn på et kontor der jeg kunne ringe opp legevakta igjen.

Vil ikke kommentere saken

Mens Sordal ventet dukket det opp en ny ansatt.

— Da hun fikk se såret, sa hun at hun skulle hjelpe meg. Like etterpå kom en hyggelig turnuskandidat og sydde såret mitt. En helt vanvittig historie, sier Eivind Sordal.

Legene på Evje ønsker ikke å kommentere historien.