GRIMSTAD: Eide og kjæresten (24) er nå fengslet i fire nye uker — siktet for henholdsvis overlagt drap samt mordbrann, og medvirkning til mordbrann. I fengslingskjennelsen kommer det frem detaljerte opplysninger om hva som skjedde før brannen som krevde to menneskeliv .

— De gikk sammen til Shell hvor mannen fylte bensin på en spylervæskekanne før de sammen gikk til åstedet. Hun grep ikke inn, verken da han tente på eller for å begrense brannutviklingen. Hun skal også ha initiert at de måtte forlate stedet da brannen kom ut av kontroll, skriver tingrettsdommer Knut Dag Haavardsen i kvinnens fengslingskjennels, ifølge Grimstad Adressetidende.

Shell-stasjonen ligger bare noen få hundre meter fra åstedet.

28-åringen har tidligere tilstått å ha tent på. Hans gravide kjæreste har tilstått medvirkning. Nå har 28-åringen også forklart seg om kjærestens medvirkning.

— Han har blant annet forklart at hun skal ha sagt «la oss bare se å gjøre det da», skriver tingrettsdommer Haavardsen.

Kvinnen (24) skal ikke huske noe av det 28-åringen har forklart. Hun utelukker likevel ikke at hun kan ha sagt disse tingene.

Pål Christian Eides advokat vil ikke kommentere de nye opplysningene.

— Av hensyn til min klient og at etterforskningen ikke er ferdig, ønsker vi ikke å kommentere noe nå, sier advokat Lill Vassbotn til VG.

Ifølge politiadvokat Ernst Ragnar Pfaff er det antakelig kort tid til etterforskningen av saken er ferdig.

— Her gjenstår noen vitneavhør. Jeg regner med at saken er ferdig i løpet av et par uker, sier Pfaff til Grimstad Adressetidende.