OSLO: Åtte av Norges fremste motedesignere viser sine klær i utstillingen «Fra Valdres til Vogue» som ble åpnet i Norsk Design— og Arkitektursenter fredag. Utstillingen går fram til 31. juli.

Tittelen «Fra Valdres til Vogue» viser til Arne & Carlos, den svensk-norske designerduoen som holder til i Valdres og som de siste årene har gjort seg bemerket på catwalken i Paris. Kronprinsesse Mette-Marit har ved flere anledninger båret Arne & Carlos' design, og hun overvar duoens visning under Oslo Fashion Week tidligere i år.

Blant de andre designere som deltar på utstillingen er Kristian Aadnevik, Peter Løchstøer, Ida Gullhav, Siv Støldal, Ann K, So Hee og 3rd hand.

– Vi har valgt designere som representerer originale ideer og som viser at de over tid har evne til å gjennomføre. Deres arbeid bidrar til at norsk motedesign er i ferd med å få gjennomslag internasjonalt, sier Stéphanie Dumont, kurator for «Fra Valdes til Vogue».

Selv stilte kronprinsessen i norsk design under åpningen. Hun bar et brunt strikket skjørt, kort jakke og sko med krokodillemønster. Ifølge Slottet er et av plaggene laget av en norsk designer, men de vil ikke opplyse om hvilket plagg eller hvilken designeren som står bak.