— Hadde du sett han som skøt deg før? spurte Metkel Betews forsvarer, Marius Dietrichson.

— Jeg har aldri sett han før, og jeg forstår ikke hvorfor han skulle drepe meg.

— Hvorfor tror du at du er forsøkt tatt livet av på åpen gate?

— Jeg har jo stått frem med de truslene jeg hadde fått.

26-åringen som ble beskutt i Oslo lille julaften, hadde uken før hevdet i retten at et annet Nokas-vitne, en 56 år gammel pølsemaker, hadde truet han vi sms. 56-åringen selv har hevdet at 26-åringen har formidlet trusler mot han og datteren fra Metkel Betew. Pølsemakeren lever nå i vitnebeksyttelse sammen med datteren.

— At han (pølsemakeren, red.anm.) skulle prøve å ta livet av meg hadde jeg aldri tenkt.

I følge 26-åringen møtte han natt til lille julaften datteren til pølsemakeren utenfor en kebabkiosk i Torggata i Oslo sentrum.

Da datteren passerte 26-åringen skal hun ha sagt "Jeg hørte du har vitna. Dette skal du få angre på, nå har du driti skikkelig deg ut". Hun skal så ha satt seg inn i en bil på andre siden av gaten.

26-åringen står da og prater med to venner.

— Så går det bare et minutt før en bildør åpner seg, og jeg ser en pistol som sikter mot meg fra døra i baksetet. Jeg tenkte at det var en vannpistol eller et eller annet. Jeg trodde jo ikke at det var en ekte pistol, at han skulle prøve å drepe meg, Han tar ladegrep mens han smiler og ser meg dønn rett i øya. Så avfyrer han to skudd, forklarte 26-åringen via telefon for retten i dag.

Totalt ble det avfyrt tre skudd men ingen kom til skade. Datteren som satt i baksetet av bilen sammen med mannen som skjøt, meldte seg påfølgende kveld for politiet. Mannen som avfyrte skuddene er nå pågrepet og siktet for drapsforsøk.