ÅSERAL: — Nå går jeg til politiet, sier hytteeieren fra Stavanger til Fædrelandsvennen.

Uhellet skjedde da entrepenørfirmaet TT Anlegg AS (tidligere Terrengtransport) skulle foreta en sprenging på veien opp til et nytt hyttefelt på Bortelid. Veien går i bratt terreng der den gamle slalåmbakken ligger.

Mot kommunen

På toppen av denne bakken skal det bygges et nytt hyttefelt. Men eierne av de eksisterende leilighetene i området der veien nå anlegges, er sterkt imot veibyggingen. De reagerer blant annet på at veien legges svært nær innpå deres leiligheter.

Og i går gikk det altså galt.

Under en sprengning ble et vindu i Jacobsens leilighet knust, døra fikk skader som gjør at den må byttes og i tillegg kom det steinsprut på veggen.

Anleggsleder Ole Kristian Fyksen i TT Anlegg bekrefter dette, men kan ikke se det dramatiske i hendelsen.

— Jeg vil kalle det et forholdsvis lite uhell. Det var en bitte liten steinsprut, sier Fyksen.

Han imøteser en politianmeldelse med stor ro.

— Det må de bare gjøre, sier han.

Flere andre hytte- og leilighetseiere ser imidlertid uhellet som et bevis på at veien bygges altfor tett innpå de eksisterende bygningene.

Grunn til bekymring

— Dette viser bare hva vi har advart mot, sier Roger Berntsen i Bortelid hyttelag.

Han viser til at både hyttelaget og velforeningene har kjempet for å stanse veien, både på grunn av sikkerhetsmessige argumenter, trafikk- og miljøhensyn. Men uten å få gehør hos kommunen.

— Det er klart beboerne i området er veldig bekymret. Og det som nå har skjedd viser bare at det er god grunn til slike bekymringer, sier Berntsen.