VANSE: — Saken er spesiell. Politiet mente det forelå skjellig grunn til mistanke mot en person, mens det samtidig forelå tilståelse fra en annen på at det var han som hadde kjørt bilen, sier politiadvokat Hellek Rue til avisen.

Han har hatt saken til påtalemessig vurdering, og funnet ut at bevisene er for svake.

— Samtidig er det slik at man kan ikke bringe en sak for retten mot en person som man tror ikke har begått den straffbare handlingen - selv om det foreligger en tilståelse, forklarer Rue.

Villmannskjøringen skal ha skjedd 24. september i fjor. En rød Audi stasjonsvogn kom i ekstremt høy fart på Søndre vei fra Farsund, men klarte ikke svingen like før Vanse sentrum. Der møtte han en bil som kom fra Vanse, og sjåføren forsøkte å svinge unna den møtende bilen. Dette førte til at han mistet kontrollen, og braste over buskene, muren og trappene ved 8th Avenue Barar & Supperclub. Bilen fortsatte så seile over parkeringsplassen ved Rutebilgården, og endte til slutt opp i Vansebekken, skriver Farsunds Avis.

Etter ulykken stakk bilføreren av fra stedet, og igjen i bilen satt en 33 år gammel mann. Han ble hardt skadet i ulykken. Lenge hadde en listamann i 40-årene status som hovedmistenkt hos politiet. Ifølge vitner og faktumet at han eide bilen tydet på at det var han som hadde kjørt bilen. Likevel manglet politiet nok bevis for dette.

Noen måneder seinere tilsto en 31 år gammel mann for villmannskjøringen, men denne gangen var ikke tilståelsen etterprøvbar. Det var heller ingen vitner som hadde sett mannen kjøre bilen. Dermed satt politiet igjen med to mistenkte i saken og en vanskelig juridisk avgjørelse.

— Dette er vanskelig jus. Vi har etter min mening ikke hatt bevis nok i saken. Derfor ble den henlagt, forklarer politiadvokat Hellek Rue.