KRISTIANSAND: – Jeg blir fortvilet og provosert, sier Tjärnström til Fædrelandsvennen.

Hun arbeider for 1880 nummeropplysningen på Kjøita. For å parkere bilen utenfor betaler hun 300 kroner i måneden. Og får da et parkeringsbevis med navn og angivelse av gyldighet.

Godt synlig

Dette sier hun har vært festet på siden av frontvinduet, i ratthøyde. Likevel har hun fått tre parkeringsbøter.Senest mandag kveld denne uken.

– Jeg kom ut fra kontoret og så boten på lang avstand. «Å nei, har jeg glemt å legge fram parkeringsbeviset», tenkte jeg. Men neida, det lå der, godt synlig. Så ikke skjønner jeg hvorfor ikke parkeringsvaktene så det, sier Tjärnström.

– Etter hvert er det så jeg lurer på om de får ekstra betalt for hver bot de skriver ut, sier hun.

I tillegg til selve bøtene, irriterer hun seg kraftig over den byråkratiske saksgangen hun må gjennom for å få gebyrene omgjort.For straks EuroPark har skrevet ut bøtene, overføres de til selskapet Aktiv Kapital Finans.

– Jeg har prøvd å ringe for å snakke med Aktiv, men møter liten forståelse. De sier bare jeg må klage skriftlig, sier hun.

En skriftlig klage må inneholde en kopi av parkeringskortet, parkeringsboten og et ferdig utfylt klageskjema som hun må laste ned fra internett.

– Alt det for å bli renvasket for noe som i utgangspunktet er helt feil! Og så mye tid som går med til det. Nei, en plass går det en grense, sier Tjärnström.

Hun sier hun har fått medhold i klagene hun har sendt. Men er oppgitt over alt bryderiet hun må gjennom.

– I ett tilfelle måtte jeg vente fem uker før jeg fikk svar. Det går ikke an! mener hun.

– Ikke synlig

Men Europark mener at alt har gått rett for seg.

– Hun har ikke hatt kortet synlig i vinduet. Vi har tatt bilde og der kan vi ikke se noe parkeringsbevis. Men fordi hun kunne vise til betalt avgift, fikk hun den forrige boten ettergitt. Det vil imidlertid ikke skje med den boten hun fikk på mandag, sier Eline Skaar Kleven i EuroPark.

– Men Tjärnström sier hun hadde beviset fremme?

– Det hadde hun ikke ifølge våre bilder, sier Skaar Kleven.

– Sier hun det? Det er rett og slett ikke sant! Visst hadde jeg det godt synlig. Da må parkeringsvakten har tatt bilde av en annen del av frontruta. Denne saken skal jeg gå gjennom ild og vann for, sier Gunilla Tjärnström